Ο ομφαλός ή αλλιώς όπως λέμε πιο συνηθισμένα κύλινδρος της κλειδαριάς είναι ένα μέρος του μηχανισμού της κλειδαριάς. Αυτός είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του οχήματός μας καθώς είναι εκείνος που επιτρέπει σε ένα μόνο συγκεκριμένο κλειδί να μπορεί να ξεκλειδώνει ή να κλειδώνει το αμάξι σας. Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ο ομφαλός κλειδαριάς θα πρέπει να βρίσκεται πάντα σε εξαιρετική κατάσταση.

Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπάρξουν διάφορα προβλήματα όπως:

 • Η πόρτα ανοίγει με δυσκολία γιατί το κλειδί δεν γυρνάει εύκολα.
 • Αν δεχτεί πίεση μπορεί το κλειδί να σπάσει.
 • Μπορεί να χαλάσει ο ομφαλός και να μην μπορεί το αμάξι να μείνει κλειδωμένο.
Πώς όμως θα γνωρίζει κάποιος ότι χρειάζεται επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του ομφαλού;
 • Αν κάποιος έχει προσπαθήσει να παραβιάσει ή να διαρρήξει το όχημά σας με κατσαβίδι ή με κάποιο παρόμοιο αντικείμενο συνήθως το πρώτο πράγμα που καταστρέφει ώστε να μπει μέσα στο όχημα είναι ο ομφαλός.
 • Η πόρτα του οχήματός σας βούλιαξε από ένα ψιλοτρακάρισμα κλπ και χρειάζεται να αλλάξετε την πόρτα χωρίς όμως να θέλετε να αλλάξετε όλη την κλειδαριά.

Έτσι αντί να αλλάξετε όλο τον μηχανισμό της κλειδαριάς το οποίο θα σας κοστίσει και παραπάνω χρήματα και θα είναι και πιο χρονοβόρα διαδικασία, η καλύτερη λύση θα είναι να αλλάξετε τον ομφαλό της. Επίσης υπάρχει πάντα και η περίπτωση αλλαγής του ομφαλού ώστε να μετατρέψετε την κλειδαριά σας από απλή σε κλειδαριά με immobilizer, έτσι ώστε να την κάνετε πιο σύγχρονη.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να προστατέψετε τον ομφαλό από τυχόν ζημιά;
 • Να μην χρησιμοποιείται λυγισμένα ή ραγισμένα κλειδιά. Σ’ αυτή τα περίπτωση μπορεί να καταστρέψετε είτε στην καλύτερη περίπτωση το κλειδί είτε στην χειρότερη τον ομφαλό.
 • Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε τα κλειδιά σας μην χρησιμοποιείται διάφορα μικροαντικείμενα όπως κατσαβίδια, πένσες ή τέτοιου τύπου εργαλεία με σκοπό να ανοίξετε το όχημά σας. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να καταστρέψετε τον ομφαλό ή και ολόκληρη την κλειδαριά σας.
 • Μην ζορίζετε το κλειδί σας όταν το βάζετε στην κλειδαριά. Αν δείτε ότι δεν μπορεί να μπει εύκολα τότε σημαίνει ότι ίσως το κλειδί σας έχει φθαρεί. Σ’ αυτή την περίπτωση απλά φροντίστε να αλλάξετε το κλειδί γιατί αλλιώς αν επιμένετε στο να το ζορίζετε μπορεί να χαλάσει το σύστημα της κλειδαριάς.

Σε κάθε περίπτωση από τις παραπάνω η εταιρεία μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει καθώς:

 • Έχουμε την δυνατότητα να επισκευάζουμε όλες τιs κλειδαριές παραβιασμένεs και μη, με immobilizer και χωρίς.
 • Έχουμε μεγάλο αριθμό μεταχειρισμένων κλειδαριών με αποτέλεσμα να μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα τυχόν σπασμένα ή φθαρμένα κομμάτια τους.
 • Πολλές φορές συμβαίνει όταν αλλάζει κάποιος μόνο τον ένα ομφαλό από μία κλειδαριά στο αμάξι να πρέπει να έχει ξεχωριστό κλειδί για αυτό καθώς όλες οι υπόλοιπες κλειδαριές ανοίγουν με άλλο κλειδί. Αυτό όμως δεν χρειάζεται καθώς μπορούμε να ταιριάξουμε κάθε κλειδαριά να κλειδώνει με το ίδιο κλειδί.
 • Μπορούμε να αναλάβουμε τον προγραμματισμό κλειδιών και κλειδαριών με immobilizer.